Velkommen til det nye Geoviden 

Geoviden relanceres i 2019. Det kan stadig læses af alle og er stadig gratis. 

Fremover vil Geoviden især være påtænkt undervisning i gymnasiet og vil derfor få en større overhaling, hvad angår formidling og udtryk.

Geologiens og geografiens teori og praksis er selvfølgelig stadig i højsædet, men hvert nummer vil som udgangspunkt have ét tema med flere forskellige indgangsvinkler, og der vil være styrket fokus på samfundsrelevans.

Derudover bliver der i løbet af 2019 skabt et helt nyt Geoviden web-univers med videoer, grafikker mm.

Første nye Geoviden udkommer i marts 2019 og handler om geotermi.

Mere information følger her på siden…

Om Geoviden

Geoviden er et populærvidenskabeligt blad, der udgives af Geocenter Danmark både på print og online tre-fire gange om året.

Det formidler forskningsbaseret viden om Jorden og dens historie, samt menneskets udnyttelse og påvirkning af den, og derfor spænder emnerne vidt. Læs med om alt fra jagten på sjældne mineraler og Indlandsisens tilstand til livets udvikling, grundvandets kredsløb, klimaforandringer, landskabers dannelse og meget mere.

Alle numre af Geoviden kan læses her på siden, men du har også mulighed for at abonnere på den trykte udgave af bladet eller bestille specifikke udgaver og få dem tilsendt med posten.

Genopskriv dit abonnement og vind!

Som led i relanceringen skal alle abonnenter på Geoviden genopskrive sig, hvis man fortsat ønsker at modtage bladet med posten. Alle kan stadig abonnere og det er stadig gratis.

Alle genopskrevne og nye abonnenter deltager automatisk i lodtrækningen om en række flotte bøger, i første omgang bogen ‘Grønlands Geologiske Udvikling’. Første vinder trækkes 21. januar 2019 og vil få direkte besked.

Derfra trækkes en ny vinder af en ny bog hver måned frem til 21. juni 2019. Mere information om de kommende præmier følger.

NB! Geoviden sendes fremover kun til adresser i Danmark, Grønland og på Færøerne. Hele bladet vil dog fortsat kunne læses her på siden, og I kan abonnere på nyhedsbrevet, så I får besked, når der er nyt.

Vil du (fortsat) modtage Geoviden? 

Alle kan abonnere på Geoviden og få det tilsendt gratis med posten. Du kan også tilmelde dig det elektroniske nyhedsbrev, så du får besked, når der er nyt online. Som led i relanceringen skal alle abonnenter på Geoviden genopskrive sig, hvis man fortsat ønsker at modtage bladet med posten.

Kontakt redaktionen

Har du spørgsmål til Geoviden, kan du kontakte

Redaktør Johanne Uhrenholt Kusnitzoff

E-mail: geoviden@geus.dk

Geoviden 2005-2018

Find tidligere versioner af Geoviden,
der udkom i perioden 2005 – 2018.

 

Geoviden 1, 2018

Geoviden 1, 2018

Geologer på feltarbejde

Geoviden 2, 2018

Geoarkæologi

Geoviden 3, 2018

Geoviden 3, 2018

Fire vidt forskellige artikler

Geoviden 4, 2018

Geopark Vestjylland

Geoviden 1, 2017

Geoviden

Geoviden 2, 2017

Læsø

Geoviden 3, 2017

Nationalpark Mols Bjerge

Geoviden 4, 2017

Byen og dens undergrund

Geoviden 4, 2016

Søforklaringer

Geoviden 4, 2015

Indlandsisen – før og nu

Geoviden 1, 2010

Gå til Geoviden

Darwin som palæontolog

Geoviden 3, 2010

DKs geologiske udvikling

© Geocenter Danmark, Øster Voldgade 10, 1350 København K Tlf.: 38 14 20 00