Geoviden 

Geoviden er et populærvidenskabeligt blad, der formidler forskningsbaseret viden om Jordens og livets udvikling, samt menneskets udnyttelse af planetens ressourcer. Emnerne bunder alle i geovidenskab og spænder vidt fra bæredygtig udnyttelse af sjældne mineraler til Indlandsisens tilstand, grundvandets kredsløb og meget mere.

Geoviden blev relanceret i 2019 og sigter nu mod at fungere som supplement til undervisning i gymnasierne. Bladet og det tilhørende materiale vil især kunne anvendes i geovidenskabelige fag, men også i fag som samfundsfag, fysik og biologi.

Bladet er temabaseret og giver et varieret indblik i hvert emne. For eksempel kan man både læse om, hvordan hverdagen er for forskere, som arbejder med det pågældende emne, samfundsproblematikker, grundlæggende geologiske principper og tekniske detaljer. Alt sammen rigt illustreret med billeder og figurer.

Videoer og ekstramateriale

Alle numre af Geoviden ligger frit tilgængelige her på siden, hvor du både kan læse bladet i sin fulde længde, men også downloade de enkelte artikler og illustrationer som pdf’er. For eksempel til brug i undervisningen. Derudover ligger der film, animationer og ekstra materiale til hvert blad til de ekstra interesserede.

Geoviden udgives af Geocenter Danmark og udkommer fire gange om året. Alle med adresse i Danmark, Grønland eller på Færøerne kan abonnere på bladet, og det er gratis. Skal man kun bruge et enkelt nummer, kan man også få det tilsendt.

Geoviden 3 fra oktober 2019
handler om Indlandsisen og
findes på både dansk og grønlandsk.

Nyt Geoviden

Geoviden 3, Indlandsisen

Abonner på Geoviden 

Abonner på Geoviden og få det tilsendt gratis med posten eller tilmeld dig det elektroniske nyhedsbrev og få besked, når der er nyt online.

Kontakt redaktionen

Redaktør Johanne Uhrenholt Kusnitzoff

E-mail: geoviden@geus.dk

Geoviden 2019 –

Her finder du de numre af Geoviden som er udkommet siden relanceringen i starten af 2019. Længere nede ses de ældre udgaver af Geoviden.

Geoviden 2005-2018

Find tidligere versioner af Geoviden,
der udkom i perioden 2005 – 2018.