Geoviden 

Geoviden er et populærvidenskabeligt blad, der formidler forskningsbaseret viden om Jordens og livets udvikling, samt menneskets udnyttelse af planetens ressourcer. Emnerne bunder alle i geovidenskab.

Et tema, mange vinkler

Bladet er temabaseret og giver et varieret indblik i hvert emne. For eksempel kan man både læse om, hvordan hverdagen er for forskere, som arbejder med det pågældende emne, samfundsproblematikker, grundlæggende geologiske principper og tekniske detaljer. Alt sammen rigt illustreret med billeder og figurer.

Henvendt til unge

Geoviden blev relanceret i 2019 og sigter nu mod at fungere som supplement til undervisning i gymnasierne. Bladet og det tilhørende materiale vil især kunne anvendes i geovidenskabelige fag, men sommetider også i fag som samfundsfag, fysik og biologi.

Videoer og ekstramateriale

Alle numre af Geoviden ligger frit tilgængelige her på siden, hvor du både kan læse bladet i sin fulde længde, men også downloade de enkelte artikler og illustrationer til brug i undervisningen eksempelvis. Derudover ligger der film, animationer og ekstra materiale til hvert blad til de ekstra interesserede.

Hvem udgiver Geoviden

Geoviden udgives af Geocenter Danmark og udkommer fire gange om året. Alle med adresse i Danmark, Grønland eller på Færøerne kan abonnere på bladet, og det er gratis. Skal man kun bruge et enkelt nummer, kan man også få det tilsendt via linket til højre.

Nyt Geoviden, december 2020

Geoviden 4, 2020 forside

Sagt i dette Geoviden

I nogle prøver kunne jeg næsten kun se mutanter

Geoviden 2019 – 2020

Her finder du de numre af Geoviden som er udkommet siden relanceringen i starten af 2019. Længere nede ses de ældre udgaver af Geoviden.

Geoviden 3, 2020

Geoviden 3, 2020 forside

Geopark Det sydfynske øhav

Geoviden 2, 2020

Geoviden om danske dinosaur

De Danske Dinosaurer

Geoviden 1, 2020

Link til Geoviden 1 2020

CO2-lagring

Geoviden 3, 2019

Geoviden 3 Sermersuaq

Sermersuaq

Geoviden 3, 2019

Geoviden 3, Indlandsisen

Indlandsisen

Geoviden 2, 2019

Geoviden 2, Grundvand

Grundvand i en ny klimatid

Geoviden 1, 2019

Link til geoviden om geotermi

Geotermi, varme fra Jorden

Geoviden 2005-2018

Find tidligere versioner af Geoviden,
der udkom i perioden 2005 – 2018.